Grecia își redeschide sectorul turistic în luna mai, pentru turiștii vaccinați sau care au dobândit antianticorpi, ori cei cu test negativ

579
Insula Santorini, Grecia. Foto: Jonathan Gallegos / Unsplash

Ministrul turismului grec a anunțat marți, 9 martie, la Berlin, în cadrul Târgului Internațional de Turism desfășurat online, că Grecia va primi turiștii începând cu data de 14 mai 2021. Pentru a putea vizita Grecia în această vară, turiștii trebuie fie să aibă ambele doze de vaccin anti-Covid făcute, fie să fi trecut deja prin boală și astfel să fi dobândit anticorpi, fie să prezinte un test negativ la intrarea în țară.

Cum veți putea călătorii în Grecia, indiferent dacă alegeți varianta cu avionul, mașina sau autocarul:

● dacă sunteți deja vaccinați, nu mai aveți nevoie decât sa prezentați la vamă certificatul de vaccinare;
● adeverință prin care se dovedește ca ați avut deja Covid în ultime 90 de zile;
● test Covid negativ, efectuat înainte de plecare.

„Grecia este pregătită cu un protocol (sanitar) complet pentru vara 2021” și intenționează să-și deschidă la jumătatea lunii mai sezonul turistic de vară, a spus oficialul grec, într-un mesaj transmis de la Atena pentru Târgul de Turism de la Berlin (ITB Berlin).

„Turiștii sunt bineveniți dacă înaintea călătoriei au fost vaccinaţi, ori au anticorpi, ori au fost testați negativ” pentru COVID-19, a precizat ministrul grec.

Cu toate acestea, toți turiştii vor fi supuşi unor teste aleatorii, a mai adăugat Harry Theocharis.

Comisia Europeană a anunţat că va prezenta pe 17 martie un pachet de măsuri axat pe desfășurarea călătoriilor şi ridicarea restricţiilor impuse din cauza pandemiei în Uniunea Europeană, care va include şi o propunere privind „pașapoartele verzi digitale”.

Dacă va fi instituit, acest document digital va arăta dacă titularul său a fost sau nu vaccinat anti-COVID-19, rezultatele la testele de COVID-19 efectuate sau dacă a trecut printr-o infecție cu noul coronavirus.

Oferte în Grecia

[directorist_all_listing tag=”Grecia” header=”no”]