Turiștii sunt așteptați să exploreze Valea Hârtibaciului din județul Sibiu într-un mod inedit: cu mocănița

388
Foto: Asociația Prietenii Mocăniței

Începând cu data de 3 aprilie 2021, turiștii sunt așteptați să exploreze Valea Hârtibaciului din județul Sibiu într-un mod inedit: cu mocănița. Durata călătoriei dus-întors este de o oră și jumătate. Vor exista câte două curse pe zi în fiecare sfârșit de săptămână.

„Din 3 aprilie, Mocănița revine pe Valea Hârtibaciului, în fiecare weekend, cu câte două curse pe zi! Și ce mod mai frumos de a anunța asta, decât prin a ne aminti cum a fost anul trecut?”, se arată într-o postare Facebook a Asociația Prietenii Mocăniței din Sibiu.

Foto: Asociația Prietenii Mocăniței

Mocănița va reîncepe să circule pe traseul dintre satele Cornățel și Hosman, în lungime de 7 km, de-a lungul căruia cei dornici pot să admire frumusețea Văii Hârtibaciului și să se bucure de experiența inedită pe care o oferă o călătorie cu mocănița.

Mocănița va circula pe calea ferată îngustă Sibiu – Agnita. Traseul dintre Cornățel și Hosman are o lungime de șapte kilometri, iar călătoria dus-întors durează o oră și jumătate.

Asociația „Prietenii Mocăniței” a luat ființă în anul 2009, având ca scop reluarea curselor mocăniței, de a conserva și restaura căile ferate înguste din podișul Hârtibaciului, respectiv Sibiu-Agnita și Cornăţel-Vurpăr, linii aflate în prezent în concesiunea asociației. Începând cu anul 2015 Asociația și-a concentrat eforturile pe sectorul de linie cuprins între stațiile Cornățel și Hosman, pe care I-a reparat şi pe care a pus în circulaţie, ocazional.